Vremea

Cu frig sau caldura, ploaie sau soare, KRAFT va recomanda solutia! Conditiile meteorologice (in special cele dure) influenteaza, intr-o masura mai mica sau mai mare, aplicarea vopselelor sau tencuielilor. Cu toate acestea, vremea poate deveni un obstacol impotriva renovarilor.

Tineti cont de sfaturile si indiciile pe care KRAFT vi le ofera si economisiti timp si bani pe parcursul renovarii.

Urmati cu atentie instructiunile de pe etichetele produselor! Vopselele si lacurile sunt "sensibile" la temperatura si in timpul aplicarii lor, trebuie sa urmati intotdeauna instructiunile scrise pe etichetele produselor. Temperatura ideala a aerului pentru vopsire este intre 20°C si 25°C!

Amanati aplicarea vopselei sau tencuielii cand vremea este foarte rece sau foarte calda! Atunci cand este prea frig, suprafetele sunt de asemenea reci, vopselele devin mai vascoase si solventilor le trebuie mult mai mult timp pentru a se evapora. In zilele foarte calde se intampla contrariul. In general, temperaturile extreme au tendinta de a creste riscul aparitiei problemelor ca rezultat final (linii, riduri, opacitate redusa, etc)

Evitati vopsirea in conditii foarte umede! Atunci cand umiditatea este foarte mare, vopselele tind sa se usuce mai lent si inegal. Acest lucru este valabil mai ales pentru vopsele acrilice, care nu ar trebui sa se aplice atunci cand ploua sau este pe cale sa ploua. De asemenea, fiti prudenti atunci cand vopsiti suprafete de lemn, deoarece lemnul tinde sa contina mai multa umiditate interna si acest lucru poate insemna un rezultat final negativ.

Asigurati o buna aerisire a camerei cand vopsiti! Cu o ventilatie usoara, vopselele se usuca mai repede si uniform, in timp ce, de asemenea, COV (compusii organici volatili) sunt mai usor indepartati. Pe de alta parte, vantul puternic poate deteriora calitatea finisajelor.